Mastercard Creditcards

Een creditcard aanvragen is gemakkelijk geregeld, maar wat kun je eigenlijk precies met deze betaalmethode? Hoe werkt en het waar komt het vandaan? Je kunt bijvoorbeeld een prepaid creditcard nemen, een mastercard aanvragen of voor een mastercard classic gaan. Lees hier verder en ontdek wat MasterCard is, welke dochterondernemingen er zijn, welke soorten creditcards er op dit moment te verkrijgen zijn en hoe je de ene met de andere creditcard vergelijken kunt.

Het logo van Mastercard.

Wat is MasterCard?

MasterCard is een Amerikaans bedrijf dat betaalmogelijkheden tussen banken, verkopers en kopers aanbiedt, wereldwijd geeft MasterCard licenties uit die bedrijven de mogelijkheid geven om creditcards te verstrekken. Er zijn verschillende soorten creditcards met elk hun eigen kenmerken en voordelen en met een creditcard kun je bij winkels en andere bedrijven betalen.

MasterCard kwam oorspronkelijk uit een samenwerking tussen een aantal Amerikaanse banken, waaronder de United California Bank in de jaren ’50. In 1966 werd de samenwerking uitgebreid en dit leidde tot de Master Charge: The Interbank Card. Sinds 1968 kregen ze toegang tot de Europese markt en werd de kredietkaart uitgebreid en vanaf 1979 is de naam veranderd in MasterCard tot het in 2006 werd omgedoopt in MasterCard Worldwide om de wereldmarkt te symboliseren.

De huidige stand van zaken

MasterCard biedt op het moment twee verschillende soorten kaarten aan, de Mastercard en de Maestro, Maestro is een dochteronderneming van MasterCard Worldwide. De creditcards bestaan uit de Mastercard Standaard, de Mastercard Gold, de Platinum Mastercard en de Mastercard World Elite. Je kunt zowel een mastercard prepaid bestellen of een gewone mastercard aanvragen. De Maestro werkt zoals een gewone Nederlandse pinpas, behalve dat deze wereldwijd te gebruiken is. Met een gewone creditcard krijg je aan het einde van de maand een rekening met je betaalde producten en diensten erop en met een Maestro kaart wordt het direct van je rekening afgeschreven. Een creditcard aanvragen kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet.

Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een mastercard classic en een prepaid creditcard?

De ene met de andere creditcard vergelijken vereist wat zoekwerk, wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een mastercard prepaid en de Maestro? Het huidige aanbod is hieronder voor je op een rijtje neergezet.

  • Mastercard Standaard: Deze kaart is ideaal voor wanneer je uitgesteld wilt betalen en financiële speelruimte wilt hebben, zonder veel contant geld op zak te moeten hebben.
  • Mastercard Gold: De Gold versie geeft je toegang tot meer koopkracht, omdat je bestedingslimiet is verhoogd en je een aantal mooie voordelen kunt meepakken.
  • Platinum Mastercard: Met deze kaart krijg je uitstekende service en kun je wereldwijd zowel zeer grote als kleine aankopen doen.
  • Mastercard World Elite: Wanneer je veel aan het reizen bent, verzekeringen hiervoor moet regelen en evenementen moet organiseren, dan is deze kaart een goede keuze.
  • Maestro: Met de kaart van Maestro wordt het geld direct van je bankrekening gehaald, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het is een pinpas die wereldwijd kan worden gebruikt.

Interesse in de creditcards van MasterCard? Of wil je gewoon kijken wat er verkrijgbaar is op de markt, kijk dan in onze vergelijker.