De Zakelijke Creditcard

Delen:

Voordelen van een zakelijke creditcard

Vrijwel alle Nederlandse banken bieden naast de reguliere creditcard óók een zakelijke variant aan. Deze creditcards beschikken over veel voordelen, waarvan hogere limieten, een fiscale aftrekbaarheid en de optie tot het ontvangen van creditcards voor werknemers er slechts enkele voorbeelden zijn. Maar dat is niet alles wat je moet weten over de aanschaf van een zakelijke kaart. De onderlinge soorten hebben allen hun eigen, unieke voordelen die kunnen passen bij zowel kleine als grote organisaties. Lees verder voor meer info over de voordelen van een zakelijke creditcard.

Creditcard online

Vrouw met een zakelijke creditcard in de hand.

In Nederland komt het steeds meer voor de mensen gebruik maken van een creditcard in het privéleven. Niet in de laatste plaats wordt dit veroorzaakt door de toename van het online betalen. Wanneer je spullen op internet koopt bestel je deze soms vanuit het buitenland. De enige betalingsoptie is dan de creditcard. En over het buitenland gesproken: in landen als de Verenigde Staten is een creditcard hét betaalmiddel bij uitstek. De kaarten zijn zodoende handig voor online betalen, maar ook op reis.

Wáárom een creditcard?

Hierboven lichtten we al enkele opties van de creditcard uit, maar vanzelfsprekend bestaan er meer redenen voor mensen om deze manier van betalen erbij te nemen. Zo heb je een zekere kredietmogelijkheid, waarbij je pas na een maand daadwerkelijk hoeft te betalen en bieden verschillende merken creditcards spaarsystemen waarmee je presentjes kunt binnenhalen. Daarnaast is de creditcard gemakkelijk in gebruik, vooral tijdens het genoemde digitale shoppen. Redenen genoeg om een creditcard aan te schaffen.

De zakelijke creditcard

Ondernemingen hebben eveneens veel baat bij het aanschaffen van een creditcard – de zakelijke variant, welteverstaan. Deze kaarten bestaan in veel verschillende soorten en maten. Welke jij kiest is puur afhankelijk van het soort werk dat je doet .Ter illustratie: een ZZP’er kiest een hele andere kaart dan een medewerker van een groot bedrijf.

Waarom een zakelijke creditcard?

De zakelijke kaart is het overwegen waard voor ondernemers die privé en werk graag onderverdelen. Op deze manier zijn uitgaven buiten de werktijden eenvoudiger te scheiden van de kosten die namens het werk worden gemaakt. Overzichtelijkheid in de financiële gebruiken is daarmee een reden te kiezen voor een creditcard van de zaak, hoewel er meer voordelen aan verbonden zijn. Terugvordering van de omzetbelasting (btw) is er één van. Daarnaast hebben ook zakelijke kaarten mogelijkheden tot het opslaan van zogenaamde spaarpunten.

De voordelen van een zakelijke kaart

We hebben reeds een aantal voordelen van de aanschaf van een zakelijke pas belicht. Hieronder vind je ze allemaal.

  • Een zakelijke kaart zorgt ervoor dat privé-uitgaven en zakelijke kosten op eenvoudige en overzichtelijk wijze van elkaar worden gescheiden;
  • Met een zakelijke kaart beschik je over een ruime bestedingsruimte die je pas later hoeft terug te bepalen. Veelal ligt dit bedrag op de vijfduizend euro in de maand;
  • De kosten die je met de creditcard maakt zijn aftrekbaar voor de belasting;
  • Medewerkers van een bedrijf worden eveneens voorzien van een kaart;
  • De BTW is voor een deel terug te vorderen wanneer je betalingen aan buitenlandse bedrijven doet;
  • Sommige kaarten beschikken over een spaarsysteem waarbij je kosteloos punten spaart voor een specifieke gift;
  • Een creditcard zorgt voor minder administratieve rompslomp en biedt een helder inzicht in de uitgaven, zowel digitaal als lineair.

Creditcard vergelijken

De zakelijke pas wordt in Nederland alleen al aangeboden door veel verschillende partijen, waaronder natuurlijk banken maar ook andere instanties. Welke kaart jij kiest is puur afhankelijk van de persoonlijke wensen en voorkeuren. Een ZZP’er heeft bijvoorbeeld niets aan de optie tot het aanschaffen van extra kaarten voor de medewerkers, zoals een eigenaar van een middelgroot bedrijf weer andere belangen heeft.
Een zakelijke kaart is meestal duurder dan de gewone uitvoering. Ter illustratie: bij ING kost deze kaart €37,50 per jaar, terwijl je voor een zelfde, particuliere variant op jaarbasis €17,40 betaalt.

Creditcard aanvragen

Creditcard aanvragen? Dan zijn er altijd voorkeuren en wensen die je zelf kunt stellen. Breng deze voor jezelf helder in beeld alvorens je overgaat op de aanschaf van een zakelijke kaart. Ga je overstag? Dan is het verstandig om op deze website de vergelijkingstool te gebruiken: een eenvoudige manier voor het creditcard vergelijken. Bekijk de toekomstige creditcard online!


 

Delen: