De voordelen van de prepaid creditcard

Delen:

Prepaid Creditcard: De Voordelen

Het is vaak handig om een creditcard te hebben, bijvoorbeeld tijdens vakanties in het buitenland of voor aankopen op het internet. Nadeel van een creditcard is echter dat je er altijd voor betaalt, ook als je hem maar weinig gebruikt. Een voordelige oplossing is dan de prepaid creditcard, deze prepaid creditcard heeft een aantal voordelen:

  • geen of lage maandelijkse of jaarlijkse vaste kosten;
  • geen BKR-toetsing nodig;
  • je kunt niet meer uitgeven dan je zelf van tevoren bepaalt.

Creditcard die ligt op een toetsenbord.

Een prepaid creditcard is een voordelige credit card

Als je op zoek bent naar de voordeligste creditcard, dan moet je eerst eens kritisch kijken naar hoe je de kaart gaat gebruiken. Heb je hem vooral voor noodgevallen of om af en toe te betalen op internet? Dan is het niet nodig om een standaard ICS creditcard te nemen (Een ICS creditcard is een creditcard van Visa of Mastercard). Vaak is het genoeg om de goedkoopste creditcard, namelijk de prepaid credit card te nemen. Deze prepaid credit card wordt ook door ICS aangeboden – de prepaid Mastercard.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Bij een gewone creditcard geef je geld uit dat je leent van de creditcardmaatschappij en achteraf betaal je dat weer terug, eventueel met rente. Met een prepaid creditcard stort je eerst geld op de kaart (bijvoorbeeld, met iDeal), waarna je het uit kunt geven. Je hoeft dus nooit rente te betalen, want je leent geen geld en daarnaast kun je ook niet meer geld uitgeven dan je vooraf had gepland. Zo bescherm je jezelf meteen tegen te grote uitgaven en hoge kredietrentes.

Wat maakt een prepaid creditcard een goede keus?

Voor een gewone creditcard betaal je maandelijks of jaarlijks een vaste bijdrage. Deze bijdrage is niet afhankelijk van hoe vaak je de kaart gebruikt. Gebruik je hem weinig, dan zijn die kosten dus relatief hoog ten opzichte van het gebruik. Voor een prepaid creditcard betaal je ofwel een eenmalige aanschafprijs ofwel een lagere jaarlijkse bijdrage. Vervolgens kun je de kaart onbeperkt opladen en gebruiken, maar betaal je vaak wel kosten om geld op de kaart te storten.

Omdat je bij het gebruik van een prepaid creditcard geen geld leent, word je ook niet bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd. Heb je al een negatieve BKR-registratie, omdat je schulden hebt, dan kun je geen gewone creditcard aanvragen, maar wel een prepaid creditcard.

Kosten creditcard

Ook een prepaid creditcard kent kosten. Zo kost het storten van een bedrag op de kaart geld. Ook als je de kaart als pinpas gebruikt, betaal je extra. Er zijn verschillende aanbieders, die verschillende kosten berekenen voor elke manier van betalen. Daarom is het belangrijk om voor de aanschaf van een creditcard de kosten per creditcard te vergelijken voor verschillende manieren van betalen, zodat je goed weet wat elke prepaid creditcard voor jou gaat kosten. De precieze kosten hangen af van hoe je de kaart gebruikt.

Creditcard vergelijken en daarna een prepaid creditcard aanvragen

Om de beste creditcard te vinden, kun je gebruik maken van vergelijkingssites. Je hebt dan snel een overzicht van de verschillende aanbieders en de kosten en mogelijkheden van hun kaarten. Een prepaid creditcard online aanvragen is de eenvoudigste methode. Nadat je de beste creditcard hebt uitgezocht, maak je een account aan op de website van de betreffende aanbieder en bestel je de creditcard online. Je voordelige creditcard heb je dan binnen een aantal weken in huis, vaak sneller dan bij de aanvraag van een reguliere creditcard.

De beste creditcard voor jou

Als je je creditcard niet vaak gebruikt, kan een prepaid creditcard de voordeligste creditcard voor jou zijn. Vaak is dit type de goedkoopste creditcard die er te krijgen is. De kosten gaan pas hoger oplopen als je er vaak geld op stort of als je er veel mee pint. Voor een prepaid creditcard is geen BKR-registratie van toepassing, dus hij is voor iedereen geschikt. De prepaid creditcard vergelijken met andere creditcards doe je eenvoudig op internet en ook voor een creditcard aanvragen ben je online zo klaar.

 

 

Delen: