Online Brokers

Voordelen van Online Brokers

Zo snel en zo veel mogelijk geld verdienen: is het een utopie óf daadwerkelijk mogelijk? Veel beleggers vinden van wel. Zij verdienen bij door te investeren in onder andere beurs koersen, beleggingsfondsen of doen aan aandelen handelen, allemaal met als doel om de investering binnen afzienbare tijd in veelvoud terug te verdienen. Is dat eenvoudig? Nee – geld beleggen vereist een gedegen kennis van de financiële markt en veel beginnende beleggers gaan daarom genadeloos de boot in tijdens de startfase. Is het te leren? Dat wel. En met de manieren van online beleggen die we anno 2015 kennen is de wereld van het beleggen op z’n minst de moeite waard om te verkennen.

Beleggen – wat houdt het in?

Man die zit op de bank  met een laptop.

Zelf beleggen draait om het doen van een investering van een zeker bedrag, met als doel dit bedrag later terug te krijgen – het liefst vermenigvuldigd. Zodoende leidt bijvoorbeeld aandelen handelen in veel gevallen tot een mooi bedrag naast je eigen baan. Sommige beleggers hebben er zelfs een fulltime job van gemaakt om dit soort investeringen te doen. Natuurlijk bestaat er ook een keerzijde. Soms levert een investering helemaal niets of. Ben je een ervaren belegger? Dan neem je dit verlies en ga je over tot de orde
van de dag, maar voor beginners kan zoiets een flinke klap zijn.

Risico’s

Deze risico’s kunnen worden vermeden, en er is relatief gezien niet eens bijster veel voor nodig om dit te doen. Online beleggingssystemen, ook wel omschreven als online brokers, zijn financiële dienstverleners die via het internet hun diensten op het gebied van belegging aanbieden.

Wat zijn online brokers

Zoals gezegd heeft beleggen zonder juiste kennis van zaken weinig zin. Met het nieuwe online beleggen wordt deze ‘knowhow’ je echter vanzelf bijgeleerd. Beleggen via internet is de manier om zelf te handelen met behulp van een beleggingsfonds. De beurs is gedigitaliseerd en hoort niet langer exclusief bij Beursplein 5 en Wall Street. Zodoende is het voor individuelen en zelfstandigen mogelijk geworden relevante koersen en dergelijke te volgen vanaf hun eigen beeldscherm.

Eenvoud

Vanzelfsprekend zijn er meerdere partijen aanwezig die deze manier van beleggen aanbieden. Velen hebben er hun doel van gemaakt om onervaren beleggers wegwijs te maken in de wereld van investeringen. Zodoende zijn de interfaces vaak érg overzichtelijk en eenvoudig in de manier van bedienen.

Brokers vergelijken

Natuurlijk is dit bij de ene broker beter geregeld dan bij de ander. Brokers vergelijken loont daarom altijd, om te kijken welke manier van zelf beleggen past bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Er bestaat bijvoorbeeld een broker of beleggingsfonds die het voor de gebruiker mogelijk maakt verschillende stromen en koersen met elkaar te combineren, waardoor je niet langer verschillende tabbladen in de gaten moet houden om te weten wat er zoal gebeurt met betrekking tot de actuele beurskoersen. Andere brokers zorgen voor nog meer tools die risico’s moeten vermijden.

Unieke tools per broker

Het grote voordeel van het gebruik maken van een online broker ten opzichte van een normale broker is het gebruiksgemak. Verschillende grote banken bieden namelijk soortgelijke diensten aan, veelal in de vorm van beleggingsrekeningen. Beleggen wordt op die manier echter bemoeilijkt door het feit dat ze minder makkelijk in het gebruik zijn. Een probleem dat niet voorkomt bij een online broker – deze is, vanwege haar digitale karakter, veel eenvoudiger te gebruiken.

Al met al onderscheiden we de volgende voordelen per broker:

  • Gebruiksgemak
  • Unieke tools per online broker
  • Inzicht in de recente beurs koersen
  • Overzichtelijkheid
  • De optie om actuele beurskoersen te vergelijken

Waarom online beleggen?

Beleggen is, mits juist gedaan, een relatief eenvoudige manier om van geld beleggen. Om dit doel te verwezenlijken en daarbij geen fouten te maken is het verstandig je aan te sluiten bij een online broker. Deze diensten zorgen ervoor dat risico’s worden gereduceerd tot een absoluut minimum, maken beleggen vanuit je eigen woonkamer mogelijk én bieden allemaal hun eigen unieke tools. Het is daarom verstandig om eerst te kijken welke online broker nu voldoet aan jouw persoonlijke wensen alvorens je begint met deze vorm van investeren.

 

Geinteresseerd? Bekijk onze eenvoudige en overzichtelijke online brokers vergelijker en sluit je aan bij de broker van jouw keuze.