Prepaid Mastercard Classic

De Prepaid Mastercard Classic reclame banner

De Prepaid Mastercard voor iedereen

Creditcards zijn naast het online boeken van vluchten bij uitstek geschikt als veilig en gemakkelijk betaalmiddel voor online shoppen. De meeste online shops aanvaarden betalingen met een credit card. In dit artikel krijg je 5 tips voor online shoppen met je creditcard en krijg je antwoord op de vraag: hoe werkt een creditcard online?

Gebruiken van je creditcard bij online shoppen

Het gebruiken van je creditcard online is niet alleen handig; het garandeert je ook een snelle verwerking van je bestelling. Wanneer je op een andere manier betaalt voor online artikels, kan het zijn dat de leverancier eerst je betaling wil ontvangen en dan pas je bestelling verwerkt.

Tip 1:

Als je een product koopt met je creditcard, heb je automatisch een verzekering op het aangekochte product. Hoe de verzekering werkt, kan je nakijken in de voorwaarden bij creditcards vergelijken.

Hoe werkt een creditcard online

 • na het online shoppen, ga je naar afrekenen;
 • je kiest voor je betaalmethode, in dit geval via creditcard;
 • je duidt aan met welke creditcard je wil betalen: Visa, Mastercard etc..;
 • je vult je naam in, het nummer van je kaart en de vervaldag; nadien moet je de beveiligde code invoeren (dat zijn de 3 laatste cijfers van het nummer op de achterzijde van je kaart);
 • je sluit je transactie af en je bestelling wordt uitgevoerd; op de volgende afrekening van je creditcard zie je het bedrag dat je betaald hebt voor je online aankopen.

Soorten creditcards

 • Prepaid creditcard: voor de prepaid Mastercard Clasic creditcard is het niet nodig een krediet check te laten doen, omdat je geen krediet geniet met deze kaart. Deze kaart moet eerst opgeladen worden, voordat hij gebruikt kan worden. Je hebt de prepaid mastercard in 2 soorten: de zwarte prepaid mastercard en de gouden. Voor de specifieke kenmerken van elk van deze prepaid creditcards, kijk op credit card vergelijken.
 • ICS credit card: ICS geeft de Visa card en MasterCard uit en je kan daar vanzelfsprekend een ICS credit card naar keuze aanschaffen. Ook bij winkelketens kan je een ICS creditcard kopen. Voor de beste ICS creditcard of de beste creditcard, kijk bij credit card vergelijken.
 • online creditcard: je kan bij een online bank of online financiĆ«le instelling een online creditcard aanvragen. Zie bijvoorbeeld de VIABUY prepaid MasterCard bij creditcards vergelijken.

Bij creditcard vergelijk zijn de kosten creditcard belangrijk

 • Wil je een creditcard aanvragen of een creditcard online aanvragen, dan kost dit een bepaald bedrag per maand of per jaar. De kosten creditcard zijn afhankelijk van de kaart die je kiest. Voor de goedkoopste creditcard, kijk bij creditcard vergelijk.

Tip 2:

Vraag bij je bank of er een creditcard mee in het pakket van je girorekening en betaalkaart zit.

 • Betalen met je credit card in de eurozone is gratis; buiten de eurozone, kunnen er wisselkoers kosten aangerekend worden. Als je het bedrag van je credit card niet bij het begin van de volgende maand volledig betaalt maar in delen wil terug betalen, neem je krediet en betaal je een bepaald percentage aan rente.

Tip 3

Betalen met een creditcard en het volledige bedrag terugbetalen aan het begin van de volgende maand, is een vorm van krediet; het is uitstel van betaling en daarop betaal je geen interest.

 • Kosten credit card heb je wel als je geld afhaalt met je credit card. Je kan rekenen op ongeveer 1% van het afgehaalde bedrag als je geld afhaalt binnen de eurozone.

Een credit card aanvragen

Voor je een credit card aanvraagt, vraag bij je eigen bank of je recht hebt op een credit card in een pakket met je girorekening en je betaalkaarten.

Tip 4:

Je doet er goed aan te kijken bij creditcard vergelijken om te bepalen wat voor jou de beste creditcard is.

Tip 5:

Bekijk welke kosten je betaalt en welke verzekeringen in je credit card inbegrepen zijn. Vaak is bij bvb. het betalen van je reis met een creditcard de verzekering voor reisannulering inbegrepen.

Je wil de beste creditcard, je wil de goedkoopste creditcard of je wil een online creditcard: ga nu creditcard vergelijken en je komt vanzelf uit bij de beste deal.