VISA Creditcards

Iedereen die een creditcard heeft, of erover nadenkt er een aan te schaffen, is bekend met VISA. Dit multinationale bedrijf uit Californië is ‘s werelds meest genoemde aanbieder van creditcards en andere bankpassen. De producten van Visa zijn vanzelfsprekend ook in Nederland te verkrijgen, hoewel het niet altijd even eenvoudig is te bepalen welk type kaart je nu precies nodigt hebt. Gelukkig is er in die situaties altijd onze vergelijkingstool, waarmee je in één handig overzicht ziet welke passen voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Het logo van VISA creditcards.

VISA kaart – een korte historieschets

De VISA kaart is een rechtstreeks product van de Bank of America. Eind jaren ’50 ontwikkelde zij de zogenaamde BankAmericard, een creditcard-programma dat er na verloop van tijd toe leidde dat de meeste Amerikaanse huishoudens begonnen met het doen van betalingen op krediet. Hoewel de kaart verre van perfect was, heeft Visa in de latere jaren het concept steeds verder geperfectioneerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot het aanbod creditcards dat we vandaag de dag kennen en massaal gebruiken. Ter illustratie: in 2009 heeft VISA zo’n 62 miljard transacties verwerkt in een jaar tijd.

De VISA-kaarten

De creditcard biedt kopers meerdere voordelen ten opzichte van een reguliere bankpas. Meest noemenswaardig is natuurlijk de optie tot krediet, waardoor je pas na een maand daadwerkelijk hoeft te betalen. Ook is de kaart erg eenvoudig in het gebruik, voornamelijk in het buitenland en tijdens het online shoppen.

De VISA World Card

Deze kaart is het paradepaardje van het gelijknamige bedrijf: een perfect betaalmiddel voor de doeleinden waarvoor de creditcard ook daadwerkelijk het meest gebruikt wordt, namelijk betalen op vakantie én online betalen. De kaart werkt eenvoudig, is zeer veilig en gaat gepaard met de nodige service van de ontwikkelaar zelf.

De Prepaid Creditcard

Hoewel de VISA World Card de creditcard bij uitstek is, biedt VISA altijd meerdere mogelijkheden om iedere klant te helpen tijdens het vinden van een kaart naar zijn of haar wensen. Een voorbeeld daarvan is de prepaid creditcard, een systeem dat ongeveer hetzelfde werkt als de prepaid-telefoonkaarten die omstreeks 2005 erg populair waren. Hierbij stort je als klant eerst geld op een gekoppelde rekening, wat vervolgens als tegoed op je creditcard wordt gezet. Het is een systeem dat een soort portefeuille in de vorm van een creditcard ontwikkeld – een systeem waar veel klanten baat bij hebben.

Overige soorten creditcards

Naast deze twee varianten biedt Visa vanzelfsprekend nog meer opties tot het aanschaffen van creditcards. Vaak genoemd wordt de zakelijke variant, die op haar beurt ook weer voorkomt in veel verschillende varianten. Zo bestaan er zakelijke creditcards die goed passen bij zelfstandige ondernemers, maar ook kaarten die niet misstaan in de zak van een werknemer van een grote organisatie. Visa biedt voor ieder wat wils – zeker op het gebied van creditcards.

De toepassingen van creditcards

Hierboven noemden we al de twee meest belangrijke toepassingen van een creditcard, namelijk betalen in het buitenland en betalen online. Betalen in het buitenland gaat uiterst eenvoudig met behulp van bijvoorbeeld de VISA World Card. Hiermee betaal je simpelweg waar dan ook ter wereld – of het nu gaat om een Amerikaanse kledingzaak of een hotel in Azië. De andere toepassing wordt met de toenemende digitalisering van de wereld met de dag belangrijker: per creditcard online betalen.

VISA online

Veel online bedrijven en webshops vereisen dat je met een creditcard betaalt. VISA ziet erop toe dat dit – behalve de meest voor de hand liggende – ook de meest veilige betaalmethode is. Dit wordt gewaarborgd door verschillende methodes van VISA online, waaronder het volgende:

  • De extra beveiliging Verified By VISA;
  • Meerdere opties tot het invoeren van extra wachtwoorden;
  • E-codes;
  • GPS-beveiliging.

Creditcard aanvragen

Een creditcard aanvragen is eenvoudig online te regelen via de website van VISA. Je vraagt een creditcard online aan via het digitale aanvraagformulier. Op basis van de ingevulde gegevens neemt VISA jouw aanvraag in behandeling, waarna je binnen afzienbare tijd méér informatie krijgt.

Creditcard vergelijken

Wil jij een creditcard vergelijken? Gebruik dan onze creditcard-vergelijkingstool. Hier kun je op eenvoudige wijze de meest veilige en meest persoonsgebonden aanbieders van creditcard op een rijtje zetten. Een handige manier om erachter te komen welke kaart nu echt bij jou past.